Zonneboiler Wons

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wons? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het product komt tot stand door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij toepasbare informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wons.

zonneboiler systeem installeren in 8747

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1200.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8747
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Wons vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Wons! Middels onze vergelijker check je gemakkelijk een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of check Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs in de buurt. In onderstaande box check je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een grote vraag naar warm water. Vanwege beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wons. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard hebben we nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In december 2023 kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Wons komen gemiddeld uit tussen €2600 en €4050, met installatie inclusief. De installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op deze pagina vind je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een variatie aan voorbeelden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €145 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€70
100 liter2€2.750 – €3.000€85
200 liter2€3.200 – €3.875€125
300 liter3€4.575 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-wons

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze data kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Wons (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €650 tot wel €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wons

 • HRsolar (HRS120(L)/1,6), vermogen 837 [KW], €569 subsidie.
 • Wijsolar (500CS2ww2xPro18), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro 200), vermogen 753 [KW], €512 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wons aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Wons!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!