Zonneboiler Burgwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Burgwerd? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie kent 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze pagina vind je samengestelde informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Burgwerd.

zonneboiler systeem installeren in 8742

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een alledaags huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8742
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Burgwerd vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Burgwerd! Door middel van onze vergelijker vind je simpel en snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lagere prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Burgwerd. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Burgwerd schommelen tussen de €2500 en €4250, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Verderop lees je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor enkele omstandigheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €65 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€70
100 liter2€2.775 – €3.125€100
200 liter2€3.125 – €3.825€110
300 liter3€4.400 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-burgwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Middels het verbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. U ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Burgwerd (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle types die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1700. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Burgwerd

 • TechniQ Energy.com (TQE-400L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2038 [KW], €1386 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (200-TW+VW-24), vermogen 1160 [KW], €789 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 1000 LE-2), vermogen 3958 [KW], €2691 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Burgwerd aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Burgwerd!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!