Zonneboiler Hartwerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Hartwerd? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker bekijk je accurate adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hartwerd.

zonneboiler systeem installeren in 8741

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8741
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Hartwerd vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Hartwerd! Geholpen door onze tool vind je simpel en snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een schema met eerlijke installateurs in je omgeving. Verderop check je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Het product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Zeker toepasbaar op grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hartwerd. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Hartwerd liggen tussen de €2800 en €3000, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor een aantal scenario’sde kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €130 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.650€50
100 liter2€2.925 – €3.050€75
200 liter2€3.100 – €3.975€110
300 liter3€4.450 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-hartwerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze statistieken kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Hartwerd (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle artikelen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot €1650. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hartwerd

 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-VW+TW-30HP), vermogen 1589 [KW], €1081 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (160-TW-24), vermogen 1132 [KW], €770 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 800 LE-2), vermogen 3816 [KW], €2595 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Hartwerd aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hartwerd!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!