Zonneboiler Itens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Itens? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze website ontdek jij waardevolle aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Itens.

zonneboiler systeem installeren in 8735

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een gemiddelde woning in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8735
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Itens vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Itens! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker check je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. Hieronder achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Itens. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Itens vinden we terug ergens tussen de €2875 en €3700, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief komt tot stand door het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor een paar voorbeelden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €150 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€55
100 liter2€2.900 – €3.025€85
200 liter2€3.300 – €3.925€125
300 liter3€4.550 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-itens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de info toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Met deze informatie kan de expert een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een paar dagen een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Itens (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €825 tot €1675. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Itens

 • TechniQ Energy.com (TQE-160L-TW-18HP-15M), vermogen 1025 [KW], €697 subsidie.
 • Hudge (HUDGE SUN SOLARPOWER SPA 58/1800 -30P B100LTR), vermogen 1119 [KW], €761 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 200 LE-2), vermogen 1583 [KW], €1076 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Itens aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Itens!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!