Zonneboiler Kûbaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Kûbaard? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze tool doorzoek jij veelzijdige gegevens over een zonneboiler kopen in Kûbaard.

zonneboiler systeem installeren in 8732

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1050.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8732
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Kûbaard vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Kûbaard! Middels onze vergelijker vind je snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installateurs in de buurt. Onderstaand tref je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie voorziet in het warme water en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Zeker toegepast door grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Kûbaard. Dit systeem is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Kûbaard variëren tussen €2875 en €3200, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De investering kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op onze website tref jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor een variatie aan situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €105 op jaarbasis (gasprijs september 2023). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.600€60
100 liter2€2.750 – €3.075€105
200 liter2€3.300 – €3.825€115
300 liter3€4.400 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-kubaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Op basis van deze gegevens kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Kûbaard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle modellen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €975 tot wel €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kûbaard

 • HONE (HONE premium 250L 7-SP501), vermogen 3284 [KW], €2233 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-3 + S300), vermogen 2425 [KW], €1649 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 CQP), vermogen 2349 [KW], €1597 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Súdwest-Fryslân een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Kûbaard aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kûbaard!

 • De warmtepomp: haalt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!