Zonneboiler Stavoren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Stavoren? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze vergelijker tref je toepasbare info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Stavoren.

zonneboiler systeem installeren in 8715

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een doorsnee gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8715
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Stavoren vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Stavoren! Via deze pagina bekijk je gemakkelijk een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar de website Qbis.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box vind je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor het warme water en een warme woning. Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Met name toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een grote vraag naar warm water. Dankzij beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Stavoren. Deze oplossing is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Stavoren fluctueren tussen de €2750 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor enkele omstandigheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €150 per jaar (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€60
100 liter2€2.800 – €3.050€105
200 liter2€3.300 – €3.950€135
300 liter3€4.575 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-stavoren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Via deze statistieken kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Stavoren (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle installaties op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €575 tot wel €1675. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Stavoren

 • HONE (HONE plus 210L 3-SP501), vermogen 1566 [KW], €1065 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-1 + S300), vermogen 1176 [KW], €800 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 LE-2), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Stavoren aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Stavoren!

 • Een warmtepomp: haalt energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!