Zonneboiler Bolsward

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Bolsward? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze website tref jij waardevolle adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Bolsward.

zonneboiler systeem installeren in 8701

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1700.
 • Een standaard woning in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8701
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Bolsward vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Bolsward! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker bekijk je probleemloos een professionele installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box achterhaal je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Bolsward. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er systemen met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Bolsward komen gemiddeld uit tussen €2575 en €4250, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Verderop check jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor velerlei omstandigheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €170 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.625€65
100 liter2€2.950 – €3.175€105
200 liter2€3.225 – €3.950€145
300 liter3€4.600 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-bolsward

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Met het verbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Bolsward (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €850 tot wel €1450. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bolsward

 • Green energy (San & CV 500 – 24), vermogen 1552 [KW], €1055 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-4 + KER800), vermogen 2848 [KW], €1937 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 CQP), vermogen 3407 [KW], €2317 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Bolsward aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Bolsward!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!