Zonneboiler Lytsewierrum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Lytsewierrum? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze vergelijker check jij actuele toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Lytsewierrum.

zonneboiler systeem installeren in 8642

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een doorsnee huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8642
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Lytsewierrum vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Lytsewierrum! Middels deze pagina vind je snel een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of benader de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven in de regio. Hierna bekijk jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op reviews en certificering. Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens dalende prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Lytsewierrum. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Lytsewierrum fluctueren tussen de €2850 en €3050, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide scenario’sde investering en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €165 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€70
100 liter2€2.850 – €3.050€90
200 liter2€3.175 – €3.825€130
300 liter3€4.600 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-lytsewierrum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Lytsewierrum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Lytsewierrum

 • Remeha (RemaSOL 300SE-2S 3C), vermogen 3135 [KW], €2132 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-1 + S200), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 1000 LE-2), vermogen 3875 [KW], €2635 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Lytsewierrum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Lytsewierrum!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!