Zonneboiler Britswert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Britswert? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze pagina doorzoek jij actuele details m.b.t. een zonneboiler kopen in Britswert.

zonneboiler systeem installeren in 8636

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een gemiddelde woning in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8636
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Britswert vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Britswert! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker achterhaal je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Britswert. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Britswert liggen tussen de €2475 en €4050, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Hierna tref je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor een paar situatiesde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.700€60
100 liter2€2.825 – €3.025€85
200 liter2€3.300 – €3.800€115
300 liter3€4.550 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-britswert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de grootte en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Britswert (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot €1425. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Britswert

 • Remeha (RemaSOL 90C-1S 1C), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • Wolf (BSP W 1000 met 5xF3-1), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 300 LE-2), vermogen 1861 [KW], €1265 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Check www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Britswert aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Britswert!

 • De warmtepomp: wint warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!