Zonneboiler Loënga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Loënga? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Via onze website tref jij actuele info aangaande een zonneboiler kopen in Loënga.

zonneboiler systeem installeren in 8631

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8631
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Loënga vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Loënga! Door middel van onze website vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer de website Qbis.nl voor een database met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product voorziet in je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Loënga. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Loënga zitten gemiddeld tussen €2525 en €3700, met montage. De installatie hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor velerlei mogelijkheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €115 per jaar (energieprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.700€70
100 liter2€2.925 – €3.100€100
200 liter2€3.250 – €3.850€115
300 liter3€4.400 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-loenga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Op basis van deze data kan de vakman een goed advies geven.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je krijgt snel een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Loënga (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €625 tot €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Loënga

 • Remko (Frankfurt Solar 800L), vermogen 3315 [KW], €2254 subsidie.
 • Econo (M26HPCPC-400-H1), vermogen 2070 [KW], €1408 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 CQP), vermogen 2221 [KW], €1510 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Loënga aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Loënga!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!