Zonneboiler Oppenhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Oppenhuizen? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via deze pagina tref je actuele details die helpen bij een zonneboiler kopen in Oppenhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 8625

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8625
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Oppenhuizen vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Oppenhuizen! D.m.v. deze website vind je gemakkelijk een goede installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Súdwest-Fryslân. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand tref jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de basis relevant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lagere prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oppenhuizen. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Oppenhuizen fluctueren tussen de €2525 en €3450, met montage. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op onze website check jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor verschillende mogelijkheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €160 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.525€60
100 liter2€2.850 – €3.000€95
200 liter2€3.125 – €3.975€125
300 liter3€4.550 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-oppenhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oppenhuizen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €650 tot €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oppenhuizen

 • TechniQ-Energy (500 liter hygiëne voor verwarming en tapwater met 2×30 heat), vermogen 3384 [KW], €2301 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WAS400L), vermogen 3282 [KW], €2232 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 300-LE2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Súdwest-Fryslân soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Oppenhuizen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oppenhuizen!

 • Warmtepomp: genereert warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!