Zonneboiler Heeg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Heeg? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je waardevolle info m.b.t. een zonneboiler kopen in Heeg.

zonneboiler systeem installeren in 8621

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Súdwest-Fryslân stookt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8621
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Heeg vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Heeg! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of benader Qbis.nl voor een database met eerlijke installateurs in je omgeving. Verderop achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie springt de CV-brander bij. In de basis relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Heeg. Dit apparaat is goed te combineren met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In oktober 2022 zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Heeg komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3950, met monteren & installeren. Dit product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op onze website check je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder tref je voor diverse situatiesde kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €115 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.500€50
100 liter2€2.775 – €3.100€95
200 liter2€3.175 – €3.900€130
300 liter3€4.400 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-heeg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je krijgt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Heeg (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Heeg

 • TechniQ-Energy (300 liter voor verwarming en tapwater met 2×18 heatpipes – C), vermogen 2606 [KW], €1772 subsidie.
 • Viessmann (5m2 SV2F- Vitocal 242-S), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BST), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Heeg aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Heeg!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!