Zonneboiler Oosthem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oosthem? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker lees je praktische info m.b.t. een zonneboiler kopen in Oosthem.

zonneboiler systeem installeren in 8618

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • De subsidies lopen op tot €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Súdwest-Fryslân gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8618
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Oosthem vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Oosthem! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of bezoek echteinstallateur.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en eventuele keurmerken. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product zorgt voor het warme water en een warme woning. Het systeem bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Bijzonder interessant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oosthem. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Oosthem vinden we terug ergens tussen de €2850 en €4000, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor meerdere scenario’sde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€70
100 liter2€2.775 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €3.825€110
300 liter3€4.575 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-oosthem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze statistieken kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Oosthem (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oosthem

 • TechniQ-Energy (300 liter voor verwarming en tapwater met 1×30 heatpipes – C), vermogen 1882 [KW], €1280 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Pro1200 + 2xPro3000 BS140), vermogen 2996 [KW], €2037 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BST), vermogen 1380 [KW], €938 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie geeft de gemeente Súdwest-Fryslân wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Oosthem aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oosthem!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!