Zonneboiler Sandfirden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Sandfirden? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze website lees je waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Sandfirden.

zonneboiler systeem installeren in 8613

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een doorsnee huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8613
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Sandfirden vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Sandfirden! Middels onze tool tref je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Súdwest-Fryslân. Of benader echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installateurs uit jouw provincie. Verderop lees jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie zorgt voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. In de basis relevant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Sandfirden. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Sandfirden variëren tussen €2550 en €4100, met installatie inclusief. Dit systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop check je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €145 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.700€60
100 liter2€2.800 – €3.075€90
200 liter2€3.200 – €3.950€110
300 liter3€4.500 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-sandfirden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in Sandfirden (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €475 tot €1025. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sandfirden

 • Trendy Eco (3x VTC 30 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3661 [KW], €2489 subsidie.
 • Ritter Paradigma (2x STAR 19/49 + EXPRESSO 800), vermogen 3176 [KW], €2160 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 PAWT), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.gemeentesudwestfryslan.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Sandfirden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sandfirden!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!