Zonneboiler Hemelum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Hemelum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze vergelijker bekijk jij bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hemelum.

zonneboiler systeem installeren in 8584

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een alledaags gezin in Súdwest-Fryslân verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8584
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Hemelum vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Hemelum! Aan de hand van onze website vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Súdwest-Fryslân. Of probeer de website kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Het systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Zeker aantrekkelijk voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water gebruiken. Dankzij beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hemelum. De (zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Hemelum variëren tussen €2475 en €4150, met installatie. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina ontdek je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor diverse gevallen de investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€60
100 liter2€2.875 – €3.075€90
200 liter2€3.175 – €3.825€110
300 liter3€4.475 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-hemelum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Hemelum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hemelum

 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 1000L), vermogen 3268 [KW], €2222 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 457), vermogen 3099 [KW], €2107 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 800 PAWT), vermogen 3071 [KW], €2088 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Súdwest-Fryslân mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.gemeentesudwestfryslan.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hemelum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hemelum!

 • Warmtepomp: ontneemt energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!