Zonneboiler Oudemirdum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Oudemirdum? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door deze pagina doorzoek je bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Oudemirdum.

zonneboiler systeem installeren in 8576

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1000.
 • Een alledaags huishouden in De Fryske Marren verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €140 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8576
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Oudemirdum vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Oudemirdum! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check je snel een goede installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente De Fryske Marren. Of ga naar de website Qbis.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand vind je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem kan benut worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Zeker aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Door lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oudemirdum. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Oudemirdum komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3500, met montage. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een aantal voorbeeldsituaties de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €145 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.550€60
100 liter2€2.950 – €3.175€80
200 liter2€3.150 – €3.950€125
300 liter3€4.500 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-oudemirdum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Door deze statistieken kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn de grootte en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Oudemirdum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €500 tot wel €1025. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudemirdum

 • Trendy Eco (2x VTC 20 + 300L), vermogen 1961 [KW], €1333 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis Max 957), vermogen 2511 [KW], €1707 subsidie.
 • S-Power (DF50-500AD), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente De Fryske Marren mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.defryskemarren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oudemirdum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oudemirdum!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!