Zonneboiler Harich

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Harich? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze website doorzoek jij accurate informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Harich.

zonneboiler systeem installeren in 8571

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8571
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Harich vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Harich! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Fryske Marren. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven in de regio. Hierna bekijk je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig is er de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Harich. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Harich zitten gemiddeld tussen €2875 en €3900, inclusief plaatsing. Het product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop lees je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor een paar scenario’sde investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €55 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€60
100 liter2€2.750 – €3.025€105
200 liter2€3.225 – €3.900€120
300 liter3€4.575 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-harich

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Harich (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle systemen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €925 tot wel €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Harich

 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 2936 [KW], €1996 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Luna 304 & Solvis Max 957), vermogen 2354 [KW], €1601 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-100T/TWL-KER2-1000L-B), vermogen 3885 [KW], €2642 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente De Fryske Marren een groene lening of kleine subsidie. Check www.defryskemarren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Harich aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Harich!

 • Warmtepomp: haalt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!