Zonneboiler Balk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Balk? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze website check jij accurate aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Balk.

zonneboiler systeem installeren in 8561

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1900.
 • Een gemiddeld gezin in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8561
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Balk vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Balk! Door middel van onze website tref je verrassend eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente De Fryske Marren. Of check Qbis.nl voor informatie over professionele installateurs uit de gemeente. Verderop check jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter is de werking niet optimaal. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Zeker toepasbaar op grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Balk. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Balk zitten gemiddeld tussen €2900 en €4300, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse situatiesde investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €130 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.700€70
100 liter2€2.925 – €3.125€100
200 liter2€3.300 – €3.850€140
300 liter3€4.400 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-balk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze data kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Balk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1600. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Balk

 • Trendy Eco (4x vlakke plaat 2.15 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3132 [KW], €2130 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Luna & Solvis max 457), vermogen 3181 [KW], €2163 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-KER2-500L-B), vermogen 2295 [KW], €1561 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente De Fryske Marren soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.defryskemarren.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Balk aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Balk!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!