Zonneboiler De Fryske Marren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in De Fryske Marren? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref jij omvangrijke gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in De Fryske Marren.

zonneboiler systeem installeren in 8561

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1250.
 • Een doorsnee gezin in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8561
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in De Fryske Marren vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in De Fryske Marren! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of benader Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs in de regio. In onderstaande box lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Denk aan KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit duurzame product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in De Fryske Marren. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler De Fryske Marren schommelen tussen de €2700 en €4350, inclusief plaatsing. Het product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een aantal scenario’sde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €145 per jaar (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.700€40
100 liter2€2.900 – €3.075€100
200 liter2€3.275 – €3.900€145
300 liter3€4.475 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-de-fryske-marren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze data kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke andere systemen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een heldere offerte van een zonneboiler monteur in De Fryske Marren (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle modellen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot wel €1200. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Fryske Marren

 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-VW+TW-24HP), vermogen 1328 [KW], €903 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 390 4C + Calenta CW5), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc21 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente De Fryske Marren een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.defryskemarren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte De Fryske Marren aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in De Fryske Marren!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente