Zonneboiler Oldeouwer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Oldeouwer? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Via onze vergelijker tref je accurate details die helpen bij een zonneboiler kopen in Oldeouwer.

zonneboiler systeem installeren in 8515

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een doorsnee huishouden in De Fryske Marren stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8515
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Oldeouwer vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Oldeouwer! D.m.v. onze website vind je simpel en snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente De Fryske Marren. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met professionele installateurs in je omgeving. In onderstaande box check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Zeker toegepast door grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oldeouwer. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Oldeouwer vinden we terug ergens tussen de €2775 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Hierna ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een paar voorbeelden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €90 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€50
100 liter2€2.950 – €3.025€100
200 liter2€3.125 – €3.875€140
300 liter3€4.525 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-oldeouwer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Oldeouwer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot wel €1475. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oldeouwer

 • Cordivari srl (Stratos 4S Rotoshiled Model 180), vermogen 977 [KW], €664 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-350), vermogen 3294 [KW], €2240 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-SWP2-400L-C), vermogen 2142 [KW], €1457 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente De Fryske Marren een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.defryskemarren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oldeouwer aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oldeouwer!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!