Zonneboiler Ouwsterhaule

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Ouwsterhaule? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Via onze vergelijker tref je waardevolle raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ouwsterhaule.

zonneboiler systeem installeren in 8513

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in De Fryske Marren verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8513
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Ouwsterhaule vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Ouwsterhaule! D.m.v. deze website vind je moeiteloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een overzicht met competente installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf vind je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ouwsterhaule. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In oktober 2022 kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Ouwsterhaule variëren tussen €2725 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €110 per jaar (energieprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.525€55
100 liter2€2.750 – €3.050€80
200 liter2€3.200 – €4.000€110
300 liter3€4.400 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-ouwsterhaule

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ouwsterhaule (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is recentelijk verder verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot €1450. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ouwsterhaule

 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 4x VFK 155 H), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 36-200), vermogen 2873 [KW], €1954 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-SWP2-300L-B), vermogen 1928 [KW], €1311 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente De Fryske Marren een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.defryskemarren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ouwsterhaule aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ouwsterhaule!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!