Zonneboiler Rohel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Rohel? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je veelzijdige informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Rohel.

zonneboiler systeem installeren in 8507

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €800.
 • Een doorsnee huishouden in De Fryske Marren gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €100 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8507
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Rohel vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Rohel! Middels onze vergelijker vind je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente De Fryske Marren. Of check de website kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven in de buurt. Hieronder vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Rohel. Zo’n systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Rohel fluctueren tussen de €2825 en €4450, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor verschillende voorbeelden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €175 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€65
100 liter2€2.900 – €3.150€90
200 liter2€3.275 – €3.850€125
300 liter3€4.600 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-rohel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft aantal kamers en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte via een zonneboiler monteur in Rohel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot wel €1475. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Rohel

 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 2x VFK 155 H), vermogen 1932 [KW], €1314 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.2000 okoline-profi), vermogen 3603 [KW], €2450 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-80T/TWL-S-800L-C), vermogen 3723 [KW], €2532 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente De Fryske Marren mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.defryskemarren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Rohel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Rohel!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!