Zonneboiler Goëngahuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Goëngahuizen? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker check je samengestelde raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Goëngahuizen.

zonneboiler systeem installeren in 8497

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een alledaags huishouden in Smallingerland verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode8497
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2590 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Goëngahuizen vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Goëngahuizen! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl check je simpel en snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Smallingerland. Of benader echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf achterhaal je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook referenties en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie zorgt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Het product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Met name aantrekkelijk voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Goëngahuizen. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Goëngahuizen variëren tussen €2950 en €3000, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een variatie aan situatiesde totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €180 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€50
100 liter2€2.900 – €3.100€90
200 liter2€3.150 – €3.800€135
300 liter3€4.400 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-goengahuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het energieverbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Goëngahuizen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle producten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Goëngahuizen

 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 3x VFK 155 H), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 200-2-2510), vermogen 1726 [KW], €1174 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-S-400L-C), vermogen 2147 [KW], €1460 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Smallingerland mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.smallingerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Goëngahuizen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Goëngahuizen!

 • Warmtepomp: genereert energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!