Zonneboiler Nijeholtwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Nijeholtwolde? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze vergelijker check jij actuele adviezen over een zonneboiler kopen in Nijeholtwolde.

zonneboiler systeem installeren in 8488

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Weststellingwerf verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit betekent een forse besparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8488
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Nijeholtwolde vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Nijeholtwolde! Door middel van deze pagina ontdek je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Weststellingwerf. Of bezoek kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Verderop tref jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Met name interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Nijeholtwolde. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 zijn er installaties met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Nijeholtwolde variëren tussen €2400 en €3050, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Hierna vind je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €140 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.650€50
100 liter2€2.775 – €3.000€95
200 liter2€3.200 – €3.875€110
300 liter3€4.425 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-nijeholtwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Met deze gegevens kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Van belang zijn de omvang en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. U ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Nijeholtwolde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €425 tot €1075. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nijeholtwolde

 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • ZBPro (HR 300 – 16), vermogen 1685 [KW], €1146 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/TWL-S-150L-B), vermogen 1433 [KW], €974 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Weststellingwerf soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.weststellingwerf.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nijeholtwolde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nijeholtwolde!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!