Zonneboiler Langelille

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Langelille? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze website ontdek je praktische gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Langelille.

zonneboiler systeem installeren in 8484

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een alledaags gezin in Weststellingwerf verbruikt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8484
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Langelille vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Langelille! Door gebruik te maken van onze tool check je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of check echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs in je omgeving. Onderstaand ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toegepast door grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Langelille. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Langelille fluctueren tussen de €2700 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor velerlei mogelijkheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €125 per jaar (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.675€55
100 liter2€2.950 – €3.200€90
200 liter2€3.300 – €3.925€130
300 liter3€4.450 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-langelille

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Langelille (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle modellen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €450 tot wel €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Langelille

 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2642 [KW], €1797 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 400-4-2510), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 1500A+), vermogen 3653 [KW], €2484 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Weststellingwerf wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.weststellingwerf.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Langelille aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Langelille!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!