Zonneboiler Scherpenzeel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Scherpenzeel? Via een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product komt tot stand door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van deze pagina doorzoek jij bruikbare informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Scherpenzeel.

zonneboiler systeem installeren in 8483

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een standaard woning in Weststellingwerf gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8483
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Scherpenzeel vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Scherpenzeel! Met behulp van onze tool ontdek je gemakkelijk een geschikte installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of benader echteinstallateur.nl voor informatie over ervaren installateurs in de regio. Hierna bekijk je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Voornamelijk relevant voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Scherpenzeel. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Scherpenzeel zitten gemiddeld tussen €2800 en €3550, met installatie inclusief. Het product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor een aantal voorbeelden de investering en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €105 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.550€50
100 liter2€2.800 – €3.200€80
200 liter2€3.100 – €3.900€130
300 liter3€4.450 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-scherpenzeel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Scherpenzeel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Scherpenzeel

 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2877 [KW], €1956 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 400-4-2108), vermogen 3085 [KW], €2098 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP 1500A+), vermogen 35 [KW], €2380 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Weststellingwerf een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.weststellingwerf.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Scherpenzeel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Scherpenzeel!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!