Zonneboiler Nijetrijne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Nijetrijne? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via onze vergelijker vind je samengestelde aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Nijetrijne.

zonneboiler systeem installeren in 8481

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een alledaags gezin in Weststellingwerf gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €135 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8481
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Nijetrijne vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Nijetrijne! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je probleemloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gebruikt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Met name interessant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nijetrijne. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Nijetrijne variëren tussen €2700 en €3500, met installatie inclusief. Dit product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. In het volgende kopje tref jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een paar voorbeelden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €170 per jaar (energieprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€65
100 liter2€2.800 – €3.175€100
200 liter2€3.300 – €4.000€130
300 liter3€4.400 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-nijetrijne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Nijetrijne (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle producten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €425 tot €1475. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nijetrijne

 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3093 [KW], €2103 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 300-3-2510), vermogen 2896 [KW], €1969 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP1 800A+), vermogen 3412 [KW], €2320 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Weststellingwerf een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.weststellingwerf.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nijetrijne aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nijetrijne!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!