Zonneboiler Ter Idzard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Ter Idzard? Via een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check jij uitgebreide info m.b.t. een zonneboiler kopen in Ter Idzard.

zonneboiler systeem installeren in 8476

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Weststellingwerf gebruikt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8476
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Ter Idzard vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Ter Idzard! Geholpen door onze website tref je moeiteloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Weststellingwerf. Of check kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs in de regio. Hierna check jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product zorgt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Met name relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ter Idzard. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In september 2022 zijn er oplossingen een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Ter Idzard variëren tussen €2825 en €3100, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje lees je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €150 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.150€90
200 liter2€3.125 – €3.800€140
300 liter3€4.575 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-ter-idzard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. U ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Ter Idzard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €925 tot wel €1550. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ter Idzard

 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2778 [KW], €1889 subsidie.
 • Stiebel Eltron (Zonneset Basic 150/1), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 500A+), vermogen 3211 [KW], €2183 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Weststellingwerf mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.weststellingwerf.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Ter Idzard aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ter Idzard!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!