Zonneboiler Wolvega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Wolvega? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee delen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Via deze pagina ontdek je veelzijdige aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Wolvega.

zonneboiler systeem installeren in 8471

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Weststellingwerf gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8471
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Wolvega vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Wolvega! Dankzij onze vergelijker check je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder vind jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook referenties en relevante keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit systeem houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Wolvega. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Wolvega liggen tussen de €2900 en €3300, met montage. De installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op deze pagina check je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor verscheide scenario’sde kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €150 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€45
100 liter2€2.875 – €3.175€100
200 liter2€3.200 – €3.825€145
300 liter3€4.425 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-wolvega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Wolvega (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €475 tot €1675. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wolvega

 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1704 [KW], €1159 subsidie.
 • Econo (M48HPCPC-500-H2), vermogen 3518 [KW], €2392 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 400A+), vermogen 2972 [KW], €2021 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Weststellingwerf soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.weststellingwerf.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Wolvega aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Wolvega!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte middels de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!