Zonneboiler Weststellingwerf

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Weststellingwerf? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van deze pagina ontdek jij uitgebreide details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Weststellingwerf.

zonneboiler systeem installeren in 8389

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een gemiddelde woning in Weststellingwerf gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Weststellingwerf vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Weststellingwerf! Met behulp van onze vergelijker vind je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Weststellingwerf. Of benader de website kvinl.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop bekijk jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Het product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Weststellingwerf. Deze oplossing is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Weststellingwerf schommelen tussen de €2500 en €4150, inclusief installeren. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Verderop bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor verscheide omstandigheden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €130 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€40
100 liter2€2.900 – €3.150€80
200 liter2€3.100 – €3.850€135
300 liter3€4.400 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-weststellingwerf

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het duidelijk naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Via deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Weststellingwerf (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle merken die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €900 tot €1875. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Weststellingwerf

 • HRsolar (HRS200D/4,8 Combi), vermogen 1637 [KW], €1113 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-30), vermogen 2771 [KW], €1884 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc21 1cpc16 1cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Weststellingwerf een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.weststellingwerf.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Weststellingwerf aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Weststellingwerf!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente