Zonneboiler Steenwijkerland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Steenwijkerland? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker check je omvangrijke gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Steenwijkerland.

zonneboiler systeem installeren in 8343

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1200.
 • Een gemiddeld gezin in Steenwijkerland verbruikt 1530 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Concreet: een forse besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Steenwijkerland vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Steenwijkerland! Met behulp van onze tool vind je eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Steenwijkerland. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit de gemeente. In onderstaande box vind je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Steenwijkerland. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Steenwijkerland fluctueren tussen de €2900 en €3650, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Hierna lees jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor meerdere voorbeelden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €135 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€50
100 liter2€2.950 – €3.200€75
200 liter2€3.150 – €3.975€130
300 liter3€4.450 – €5.400€190
zonneboiler-kopen-steenwijkerland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het verbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Het betreft de omvang en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Er volgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Steenwijkerland (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recentelijk verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €775 tot €1100. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Steenwijkerland

 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 300L-2FTH2,0), vermogen 1789 [KW], €1217 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2035 [KW], €1384 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 120L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 721 [KW], €490 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Steenwijkerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.steenwijkerland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Steenwijkerland aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Steenwijkerland!

 • Warmtepomp: wint warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente