Zonneboiler Basse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Basse? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product kent 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl lees je veelzijdige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Basse.

zonneboiler systeem installeren in 8342

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €145 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8342
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Basse vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Basse! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je probleemloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Steenwijkerland. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met professionele installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box vind jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en relevante keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product is er voor 2 zaken: warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Basse. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Basse fluctueren tussen de €2450 en €3750, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor een aantal situatiesde aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €120 per jaar (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.700€55
100 liter2€2.825 – €3.050€90
200 liter2€3.300 – €3.825€120
300 liter3€4.575 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-basse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Basse (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recent uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot €1375. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Basse

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-30 HPC), vermogen 3897 [KW], €2650 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC48 400L CV + Tap), vermogen 3215 [KW], €2186 subsidie.
 • Eco2All (ECO-1000HSS-4DTH), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOlevert de gemeente Steenwijkerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.steenwijkerland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Basse aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Basse!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!