Zonneboiler Marijenkampen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Marijenkampen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze website doorzoek jij actuele raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Marijenkampen.

zonneboiler systeem installeren in 8339

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een gemiddeld gezin in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit houdt in een forse besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8339
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Marijenkampen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Marijenkampen! Via onze vergelijker tref je moeiteloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Steenwijkerland. Of ga naar Qbis.nl voor informatie over competente installatiebedrijven uit de buurt. Verderop achterhaal je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Marijenkampen. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In september 2023 zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Marijenkampen schommelen tussen de €2425 en €3150, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor meerdere voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €175 op jaarbasis (gasprijs september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€65
100 liter2€2.925 – €3.000€80
200 liter2€3.175 – €3.800€140
300 liter3€4.425 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-marijenkampen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Via deze info kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Marijenkampen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot wel €1475. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Marijenkampen

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24 HPC), vermogen 2357 [KW], €1603 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 690 4C), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Eco2All (ECO-825HSS-4DTH), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Steenwijkerland een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.steenwijkerland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Marijenkampen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Marijenkampen!

 • Warmtepomp: haalt warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!