Zonneboiler Witte Paarden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Witte Paarden? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref jij waardevolle toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Witte Paarden.

zonneboiler systeem installeren in 8335

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een gemiddelde woning in Steenwijkerland verbruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8335
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Witte Paarden vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Witte Paarden! Geholpen door deze pagina achterhaal je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Steenwijkerland. Of benader kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Met name relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lagere prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Witte Paarden. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Witte Paarden variëren tussen €2900 en €3550, met monteren & installeren. Het product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor een paar scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €155 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.700€40
100 liter2€2.850 – €3.175€95
200 liter2€3.150 – €4.000€140
300 liter3€4.525 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-witte-paarden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Door het verbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Witte Paarden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle installaties op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €625 tot wel €1875. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Witte Paarden

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-30 HPC), vermogen 3910 [KW], €2659 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 690 4C + Calenta CW5), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 4xHP25 + 500L), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Steenwijkerland een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.steenwijkerland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Witte Paarden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Witte Paarden!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!