Zonneboiler Steenwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Steenwijk? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze website bekijk jij toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Steenwijk.

zonneboiler systeem installeren in 8331

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1150.
 • Een gemiddelde woning in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Oftewel, een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8331
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Steenwijk vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Steenwijk! Middels onze website tref je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Steenwijkerland. Of bezoek echteinstallateur.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna vind jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met referenties en relevante keurmerken. Onder andere KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product voorziet in jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker relevant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Steenwijk. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er constructies met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Steenwijk komen gemiddeld uit tussen €2400 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop bekijk je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor meerdere situatiesde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €155 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.500€50
100 liter2€2.950 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €4.000€110
300 liter3€4.400 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-steenwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Steenwijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €625 tot wel €1075. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Steenwijk

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24 HPC), vermogen 1763 [KW], €1199 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 390 2C + Calenta CW5), vermogen 1760 [KW], €1497 subsidie.
 • Rexel (12/5-500), vermogen 3707 [KW], €2521 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Steenwijkerland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.steenwijkerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Steenwijk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Steenwijk!

 • De warmtepomp: wint warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!