Zonneboiler Kraggenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Kraggenburg? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je accurate gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Kraggenburg.

zonneboiler systeem installeren in 8317

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3700.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een doorsnee gezin in Noordoostpolder gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 per jaar.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8317
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Kraggenburg vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Kraggenburg! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je zonder problemen een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Noordoostpolder. Of ga naar kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs uit de buurt. Bijgaand bekijk jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificering. Denk aan Zonnekeur, Sterkin, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor het warme water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lagere prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Kraggenburg. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Kraggenburg liggen tussen de €2950 en €3100, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €110 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.650€60
100 liter2€2.750 – €3.200€95
200 liter2€3.275 – €3.900€125
300 liter3€4.575 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-kraggenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Interessant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kraggenburg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €925 tot wel €1225. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Kraggenburg

 • Econo (M42HPCPC-300-HHB1), vermogen 3354 [KW], €2281 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.500), vermogen 3344 [KW], €2274 subsidie.
 • Rexel (1TA/3-200), vermogen 2455 [KW], €1669 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie geeft de gemeente Noordoostpolder een groene lening of kleine subsidie. Check www.noordoostpolder.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Kraggenburg aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Kraggenburg!

 • Een warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!