Zonneboiler Rutten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Rutten? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie kent twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van deze pagina tref jij omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Rutten.

zonneboiler systeem installeren in 8313

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een doorsnee huishouden in Noordoostpolder verbruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 op jaarbasis.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8313
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Rutten vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Rutten! Met behulp van deze website achterhaal je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Noordoostpolder. Of benader Qbis.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit jullie streek. Bijgaand tref jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. In de basis eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Rutten. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In oktober 2022 zijn er constructies met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Rutten komen gemiddeld uit tussen €2600 en €3800, inclusief plaatsing. Dit product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna lees je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een aantal mogelijkheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €85 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.675€70
100 liter2€2.825 – €3.175€85
200 liter2€3.200 – €3.875€135
300 liter3€4.425 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-rutten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Rutten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle types die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €625 tot wel €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rutten

 • Eneco (O4PHP4-400H1), vermogen 3258 [KW], €2215 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 25 buizen 400L WW+CV), vermogen 3334 [KW], €2267 subsidie.
 • Rexel (1T+/1-200), vermogen 918 [KW], €624 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Noordoostpolder een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.noordoostpolder.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Rutten aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Rutten!

 • Warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!