Zonneboiler Ens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Ens? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl lees je veelzijdige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Ens.

zonneboiler systeem installeren in 8307

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een gemiddelde woning in Noordoostpolder gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8307
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Ens vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Ens! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een goede installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Noordoostpolder. Of surf naar kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem voorziet in heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ens. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Ens variëren tussen €2850 en €4300, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. In het volgende kopje check jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor een aantal voorbeelden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €95 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€55
100 liter2€2.775 – €3.025€80
200 liter2€3.250 – €3.875€120
300 liter3€4.475 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-ens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Ens (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot wel €1275. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ens

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 6,4m²-KS 800A+), vermogen 2867 [KW], €1950 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 20 buizen 300L WW+CV), vermogen 1934 [KW], €1315 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(3x) 500LHygiëneboiler A+), vermogen 3207 [KW], €2181 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Noordoostpolder een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.noordoostpolder.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ens aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ens!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!