Zonneboiler Grafhorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Grafhorst? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via de zonneboiler-vergelijker lees je samengestelde aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Grafhorst.

zonneboiler systeem installeren in 8277

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een gemiddeld gezin in Kampen verbruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Oftewel, een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8277
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Grafhorst vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Grafhorst! Met behulp van onze website tref je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Kampen. Of ga naar de website kvinl.nl voor informatie over goede installateurs in de buurt. Hieronder lees je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem voorziet in het warme water en aangename temperaturen (CV). Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Grafhorst. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Grafhorst liggen tussen de €2825 en €3900, inclusief installeren. Deze installatie hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop ontdek je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €170 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€65
100 liter2€2.850 – €3.075€95
200 liter2€3.250 – €3.925€130
300 liter3€4.400 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-grafhorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Via deze data kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Grafhorst (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Grafhorst

 • Eco2All (DTH-CPC 10 – 200L ESRS boiler), vermogen 1922 [KW], €1307 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 25 buizen.150L WW+CV), vermogen 1433 [KW], €974 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 80 buizen 1000L Hygieneboiler A+), vermogen 3827 [KW], €2602 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Kampen soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.kampen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Grafhorst aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Grafhorst!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!