Zonneboiler Kampen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Kampen? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kampen.

zonneboiler systeem installeren in 8261

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een doorsnee huishouden in Kampen stookt 1330 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8261
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Kampen vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Kampen! Door middel van onze website bekijk je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Kampen. Of probeer Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs in de regio. Hieronder check je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Denk aan VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor warm tapwater en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kampen. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Kampen schommelen tussen de €2400 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor een aantal gevallen de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €60 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€50
100 liter2€2.800 – €3.175€85
200 liter2€3.225 – €3.825€110
300 liter3€4.450 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-kampen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Met deze informatie kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Kampen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot €1175. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kampen

 • Spring Solar (HW 300), vermogen 1086 [KW], €738 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3557 [KW], €2419 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-30 HPC), vermogen 2000 [KW], €1360 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Kampen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.kampen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Kampen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Kampen!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente