Zonneboiler Dronten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Dronten? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze pagina lees jij actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Dronten.

zonneboiler systeem installeren in 8251

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €700.
 • Een gemiddelde woning in Dronten stookt 1330 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8251
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Dronten vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Dronten! Middels onze tool tref je gemakkelijk een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Dronten. Of check echteinstallateur.nl voor informatie over goede installatiebedrijven in de regio. Hieronder achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om reviews en relevante keurmerken. Bekijk eens Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie regelt je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Het systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Dronten. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Dronten fluctueren tussen de €2500 en €3500, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna bekijk jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een paar situatiesde investering en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €110 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€40
100 liter2€2.775 – €3.125€80
200 liter2€3.250 – €3.825€115
300 liter3€4.425 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-dronten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze informatie kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Dronten (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle types die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Dronten

 • HONE (HONE plus 300L 5-SP501), vermogen 2048 [KW], €1393 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 390 3C + Calenta CW5), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3251 [KW], €2211 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Dronten soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.dronten.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Dronten aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Dronten!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente