Zonneboiler Swifterbant

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Swifterbant? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze website check jij praktische info aangaande een zonneboiler kopen in Swifterbant.

zonneboiler systeem installeren in 8255

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een doorsnee gezin in Dronten verbruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8255
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Swifterbant vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Swifterbant! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je gemakkelijk een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Dronten. Of check de website kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box lees je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en eventuele keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie regelt warm tapwater en een warme woning. Dit duurzame product houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bovenal toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Swifterbant. Deze oplossing is goed te combineren met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Swifterbant schommelen tussen de €2400 en €3200, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het tarief komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere gevallen de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €75 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€50
100 liter2€2.775 – €3.025€80
200 liter2€3.175 – €3.825€115
300 liter3€4.475 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-swifterbant

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Swifterbant (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €925 tot wel €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Swifterbant

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER-1000L-B), vermogen 383 [KW], €2604 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 2348 [KW], €1597 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 40 buizen 400L Hygieneboiler A+), vermogen 2222 [KW], €1511 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Dronten soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.dronten.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Swifterbant aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Swifterbant!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!