Zonneboiler Marle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Marle? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze pagina tref jij bruikbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Marle.

zonneboiler systeem installeren in 8198

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een alledaags gezin in Olst-Wijhe verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Postcode8198
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Marle vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Marle! Door gebruik te maken van deze website ontdek je simpel en snel een goede installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Olst-Wijhe. Of bezoek Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Marle. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook hebben we nog een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Marle fluctueren tussen de €2425 en €3800, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €75 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€70
100 liter2€2.825 – €3.000€75
200 liter2€3.125 – €3.925€115
300 liter3€4.425 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-marle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de inhoud en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. U krijgt snel een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Marle (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €650 tot €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Marle

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER-800L-B), vermogen 3823 [KW], €2600 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 600), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 30 buizen 300L Hygieneboiler A+), vermogen 2006 [KW], €1364 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Olst-Wijhe soms een extra tegemoetkoming. Check www.olst-wijhe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Marle aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Marle!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!