Zonneboiler Wapenveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Wapenveld? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je omvangrijke details over een zonneboiler kopen in Wapenveld.

zonneboiler systeem installeren in 8190

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een alledaags gezin in Heerde stookt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit houdt in een forse besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8190
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Wapenveld vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Wapenveld! Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Heerde. Of check kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs in je omgeving. Hieronder ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie kan benut worden voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. In de basis toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwater-gebruik. Door lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Wapenveld. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Wapenveld komen gemiddeld uit tussen €2900 en €4400, inclusief installeren. De installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Verderop vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor velerlei omstandigheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €105 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.700€70
100 liter2€2.875 – €3.100€100
200 liter2€3.275 – €4.000€110
300 liter3€4.500 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-wapenveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten we naar wie de informatie verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze info kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Wapenveld (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €500 tot €1775. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Wapenveld

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-25T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1697 [KW], €1154 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3919 [KW], €2665 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(2x) 300L Hyg.boiler A+), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Heerde een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.heerde.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Wapenveld aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wapenveld!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!