Zonneboiler Lemelerveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Lemelerveld? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 aspecten: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze vergelijker bekijk je omvangrijke toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Lemelerveld.

zonneboiler systeem installeren in 8151

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een alledaags huishouden in Dalfsen gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode8151
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Lemelerveld vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Lemelerveld! Dankzij deze website bekijk je simpel en snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Dalfsen. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met referenties en relevante keurmerken. Onder andere KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product voorziet in het warme water en de centrale verwarming. Dit product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Lemelerveld. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Lemelerveld komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3700, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op onze website bekijk je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor een paar omstandigheden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €175 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€45
100 liter2€2.825 – €3.125€95
200 liter2€3.175 – €3.925€120
300 liter3€4.500 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-lemelerveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt snel een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Lemelerveld (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €875 tot wel €1775. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lemelerveld

 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-750), vermogen 3068 [KW], €2086 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3745 [KW], €2547 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 90 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3838 [KW], €2610 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOlevert de gemeente Dalfsen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.dalfsen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Lemelerveld aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Lemelerveld!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!