Zonneboiler Giethmen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Giethmen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze website tref je waardevolle adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Giethmen.

zonneboiler systeem installeren in 8147

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een doorsnee gezin in Ommen gebruikt 1660 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8147
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Giethmen vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Giethmen! Met behulp van onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Ommen. Of probeer de website kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hierna vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Giethmen. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Giethmen vinden we terug ergens tussen de €2775 en €4350, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. In het volgende kopje tref jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor diverse mogelijkheden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €85 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€60
100 liter2€2.900 – €3.075€100
200 liter2€3.125 – €3.850€120
300 liter3€4.550 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-giethmen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om te weten hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Door deze gegevens kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Het betreft de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Giethmen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is in 2017 verbreed. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle producten op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Giethmen

 • Viessmann (Vitosol 300hp-t-300B), vermogen 1644 [KW], €1118 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.500), vermogen 3089 [KW], €2101 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 75 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 3677 [KW], €2500 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie hanteert de gemeente Ommen soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.ommen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Giethmen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Giethmen!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!