Zonneboiler Ommen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Ommen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze website doorzoek je actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ommen.

zonneboiler systeem installeren in 7731

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een alledaags gezin in Ommen gebruikt 1660 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7731
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Ommen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Ommen! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Ommen. Of klik door naar Qbis.nl voor een schema met eerlijke installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf lees jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Ommen. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Ommen fluctueren tussen de €2525 en €4000, inclusief installeren. Deze installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. In het volgende kopje bekijk je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor verschillende voorbeelden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €90 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€55
100 liter2€2.950 – €3.150€100
200 liter2€3.300 – €3.850€110
300 liter3€4.525 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-ommen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Ommen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €475 tot €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ommen

 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 200L-1DTH2,0), vermogen 1162 [KW], €790 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 1985 [KW], €1350 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 3 personen – 200L 1-30 HPC), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Ommen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.ommen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ommen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ommen!

 • De warmtepomp: genereert warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente