Zonneboiler Twenterand

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Twenterand? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze website check jij actuele details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Twenterand.

zonneboiler systeem installeren in 7676

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een doorsnee gezin in Twenterand verbruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Twenterand vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Twenterand! Door gebruik te maken van onze tool check je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Twenterand. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met reviews en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Twenterand. Deze setup is goed te combineren met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Twenterand fluctueren tussen de €2575 en €3450, met montage. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor verscheide voorbeelden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €110 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€60
100 liter2€2.900 – €3.000€85
200 liter2€3.175 – €3.850€125
300 liter3€4.525 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-twenterand

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de info toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Twenterand (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot €1750. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Twenterand

 • Citrin Solar (Zonneboiler TSS200+2xCS150), vermogen 1273 [KW], €866 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1386 [KW], €942 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Twenterand een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.twenterand.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Twenterand aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Twenterand!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente