Zonneboiler Dinkelland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Dinkelland? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Middels onze tool tref je uitgebreide aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Dinkelland.

zonneboiler systeem installeren in 7591

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een alledaags huishouden in Dinkelland verbruikt 1900 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Concreet: een forse besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Dinkelland vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Dinkelland! Geholpen door onze website vind je zonder problemen een geschikte installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Dinkelland. Of probeer Qbis.nl voor een schema met professionele installateurs in je omgeving. Verderop tref je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie kan benut worden voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Dinkelland. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Dinkelland zitten gemiddeld tussen €2400 en €3850, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt check jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verschillende gevallen de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €105 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€45
100 liter2€2.875 – €3.050€95
200 liter2€3.175 – €4.000€125
300 liter3€4.550 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-dinkelland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de info aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke andere systemen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Dinkelland (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle artikelen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1275. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Dinkelland

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 3 + WP 350), vermogen 1761 [KW], €1197 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3318 [KW], €2256 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 1997 [KW], €1358 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Dinkelland een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.dinkelland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Dinkelland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Dinkelland!

 • Warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente