Zonneboiler Agelo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Agelo? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij omvangrijke info aangaande een zonneboiler kopen in Agelo.

zonneboiler systeem installeren in 7636

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1900.
 • Een gemiddelde woning in Dinkelland verbruikt 1900 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7636
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Agelo vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Agelo! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je simpel en snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Dinkelland. Of klik door naar de website kvinl.nl voor lijstjes met goede installateurs uit de buurt. In onderstaande box tref je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Het systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Agelo. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Agelo variëren tussen €2825 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor verscheide voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €70 per jaar (energieprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.600€40
100 liter2€2.750 – €3.075€85
200 liter2€3.200 – €3.925€145
300 liter3€4.600 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-agelo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Agelo (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €700 tot €1575. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Agelo

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 302 [KW], €2054 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sunset CV2-200 verticaal), vermogen 1659 [KW], €1128 subsidie.
 • HRsolar (Nero 1 / 120M Liggend), vermogen 742 [KW], €505 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Dinkelland een groene lening of kleine subsidie. Zie www.dinkelland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Agelo aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Agelo!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!